13 آذر 1391

روش های مطالعه ریاضی

مولف: مدیر سیستم   /  دسته: دسته بندی نشده   /  رتبه دهید:
5

روش مطالعه ریاضیات

می دانیم كه یكی از درس های بسیار مهم  درس ریاضی است كه البته اغلب دانش آموزان با وجود اینكه می دانند این درس چقدر برای آنها مهم است ولی باز هم كشش واقعی به سمت این درس را ندارند. یكی از دلایل ضعف دانش آموزان ما این است كه از روی علاقه و اشتیاق به ریاضی خواندن نمی پردازند ولذا بعد از هر بار تصمیم گیری خیلی زود خسته شده و از مطالعه عمیق آن دست می كشند.

واقعیت این است كه مطالعه ریاضی كار پیچیده ای نیست و مانند دیگر كارهای زندگی انسان نیازمند برنامه مخصوص به خود است كه با اجرای آن برنامه می توان در ریاضی خواندن موفق بود.

وقتی در كار دانش آموزان  و دانشجویانی كه در ریاضی ضعیف هستند دقیق می شویم ، مشاهده می شود كه همگی خصوصیات مشتركی را دارا هستند ؛ از جمله اینكه در هنگام حل مسئله به توانایی خود هیچ اعتقادی ندارند و اصولاٌ فكر كردن را بلد نیستند و شاید می پندارند كه ریاضی نیازی به تفكر ندارد.آنها ریاضی را به قول خودشان همانند یك درس حفظی مطالعه می كنند ولذا اگر در امتحان مسایل حل شده را با اندك تغییری به آنها بدهند از حل آن سوال عاجز می شوند . از دیگر خصوصیات این افراد این است كه در كلاس درس جزوه خود را با چند رنگ وبسیار زیبا می نویسند و متا سفانه این جزوه فقط نوشته می شود و خوانده نمی شود ؛ این افراد همانهایی هستند كه وقتی استاد مسئله ای را برایشان حل می كند و دوبار هم توضیح می دهد وقتی كه می خواهند آن سوال را یادداشت كنند برای نوشتن هر كلمه آن دوبار تخته را نگاه می كنند!!!

در این جا یك روش بسیار ساده برای مطالعه ریاضی را برای خوانندگان عزیز توضیح می دهم كه امیدوارم بتوانید آن را در عمل به كار ببرید.

1-  بهتر است كه قبل از تدریس معلم در كلاس یكبار درس را مطالعه كنیم ، این مطالعه حتی اگر همراه با دقت نباشد ولی باز هم می تواند مثمر ثمر باشد.

2-   در كلاس درس باید تمام حواستان به كلاس درس باشد واگر معلم مسئله ای را حل كرد وخواستید آن را بنویسید با تكیه بر آنچه كه یاد گرفته اید آن سوال را بنویسید و رونویسی نكنید ، البته این كار نیاز به مختصری تمرین تمركز دارد . دقت كنید با این كار دوبار درس شما در همان كلاس درس مرور می شود كه اگر فكر كنید بسیار خارق العاده است .

3-  تكلیفهای مربوط به هر درس را ، در همان روزی انجام دهید كه درسش را در مدرسه خوانده‌اید. فرض كنید امروز دوشنبه است و شما درس ریاضی داشته‌اید. وقتی بعد از پایان كلاسها به منزل می‌رسید، وفتر جبر خود را بردارید و تكلیفهای ریاضی را انجام دهید. اگر فقط هفته‌ای یكبار و روزهای دوشنبه با دبیر ریاضی خود روبرو می‌شوید، تكلیف هر هفته را باید عصر دوشنبه همان هفته انجام دهید، نه عصر یكشنبه هفته بعد. شما هر قدر حافظه‌ای نیرومند داشته باشید، با گذشت یك هفته ، بسیاری از نكته‌هایی را كه در كلاس شنیده‌اید، از یاد می‌برید و در نتیجه ، نمی‌توانید با موفقیت كامل بر موضوع درس مسلط شوید. بعد از به پایان رساندن كارهای مربوط به همان روز ، كافی است مراجعه‌ای تند به درس‌های فردای آن روز بكنید تا برای فردا آمادگی داشته باشید . ، ما توصیه می كنیم كه مطالبی را كه در كلاس ثبت كرده اید یكبار دیگر با دقت بخوانید و بعد وارد دفتر اصلی كنید .

4-  در مطالعه ریاضی هیچ وقت قلم وكاغذ را فراموش نكنید و از حل مسایل به شكل ذهنی اجتناب كنید زیرا در بسیاری از مواقع وقتی به حل مسئله ای می پردازیم می بیننیم كه حدس های ما در حل مسئله درست نبوده اند ، همین طور وقتی سوال حل شده ای را مطالعه می كنید آن سوال را با حوصله بنویسید این كار باعث می شود كه ذهن شما مسئله را خوب پردازش كند ولذا یادگیری شما با دوام شود. تجربه ثابت كرده است كه دانش آموزانی كه از روی حل المسائل سوالها را می خوانند شاید به سرعت (البته به نظر خودشان) آن را بفهمند ولی با سرعتی بیشتر آن را فراموش می كنند.

5-  اگر خواستید مسئله ای را حل كنید روی آن مسئله خوب فكر كنید و دقیق خواسته سوال را درك كنید و اگر بعد از تلاش كافی موفق به حل آن نشدید از دوستان یا معلمین خود و یا كتاب های معتبر كمك بگیرید ، قطعاً بعد از یادگیری ، آن مسئله تا مدت ها از ذهن شما پاك نخواهد شد .  

نویسنده : رضا علیزاده دبیر ریاضی مركز پیش دانشگاهی  الزهرا  (س)

تعداد مشاهده (2041)       نظرات (0)

نظرات کاربران درباره خبر "روش های مطالعه ریاضی"


نظرتان را بیان کنید

نام:
پست الکترونیکی:
نظر:
کد بالا را در محل مربوطه وارد نمایید

     
 
نقشه سایت